Млечна пилешка каша с грах и моркови
Пилешка яхния с млечен сос и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 700 г пилешко филе
- 80 г масло
- 1 глава лук
- 3 моркова
- 70 г брашно
- 200 мл мляко
- 400 мл пилешки бульон
- 250 г грах (замразена или консервирана)
- черен пипер на вкус
- магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на малки хапчици. Сгорещете олиото в тенджера и запържете месото докато побелее от всички страни. Прехвърлете в купа.
2. В същата тенджера сложете маслото и щом се разтопи задушете в него наситнения лук за 2 минути. След това добавете нарязаните на малки кубчета моркови, а след 2 минути готвене - и брашното. Разбъркайте добре.
3. Налейте половината мляко, разбъркайте, после половината бульон. Не трябва да остават валци от брашното. След това досипете млякото и след поредното бъркане - и бульона.
4. Оставете да покъкри докато сосът леко се сгъсти. Тогава върнете пилешкото месо в ястието, гответе до завиране и след това добавете и грахта. (Ако използват консерва, оставете пилето да поври 3-4 минути.). Щом и грахта е омекнала, остава да овкусите с черен пипер и сол при нужда.
5. Сервирайте ястието с поръска от магданоз по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ