Млечна каша с тиква и ориз
Лека плодова закуска - тиква с мляко и ориз на сладка каша с ванилия.
Необходими продукти:
- 700 грама зряла оранжева тиква
- 3 с.л. ориз
- 1 ябълка
- 1 с.л. стафиди
- ванилия (ванилова есенция или ванилова захар) на вкус
- захар на вкус
- топло прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Обелете и почистете тиквата, нарежете я на парчета и я сварете до омекване.
2. Отцедете тиквата от водата и я намачкайте на пюре
3. Сварете ориза, но не прекалено, за да не се разкашка.
4. Измийте стафидите.
5. Добавете ориза и стафидите в тиквеното пюре.
6. Овкусете със захар и ванилия и залейте с млякото така, че да покрие хубаво сместа.
7. Оставете да кипне и по желание варете няколко минути като разбърквате.
8. Сервирайте за закуска или като леко междинно хранене за есента, поръсено с настъргана прясна ябълка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ