Регистрация

Млечна каша с тиква и ориз

Млечна каша с тиква и ориз
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2765

Лека плодова закуска - тиква с мляко и ориз на сладка каша с ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 грама зряла оранжева тиква
  • 3 с.л. ориз
  • 1 ябълка
  • 1 с.л. стафиди
  • ванилия (ванилова есенция или ванилова захар) на вкус
  • захар на вкус
  • топло прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Обелете и почистете тиквата, нарежете я на парчета и я сварете до омекване.

2. Отцедете тиквата от водата и я намачкайте на пюре

3. Сварете ориза, но не прекалено, за да не се разкашка.

4. Измийте стафидите.

5. Добавете ориза и стафидите в тиквеното пюре.

6. Овкусете със захар и ванилия и залейте с млякото така, че да покрие хубаво сместа.

7. Оставете да кипне и по желание варете няколко минути като разбърквате.

8. Сервирайте за закуска или като леко междинно хранене за есента, поръсено с настъргана прясна ябълка.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта