Тиквени сладки със сметанов крем
Бисквити от тиква с много аромати.
Необходими продукти:
За сладките:
- 300 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода
- 2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. индийски орехче
- 1/4 ч.л. смлян карамфил
- 1/2 ч.л. сол
- 120 г масло
- 1 яйце
- 200 г захар
- 1 пакет ванилова захар
- 200 г тиква
За крема:
- 8 с.л. сладкарска сметана
- 30 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Сварете тиквата.
2. Разбийте яйцето и добавете в него захарта и маслото. Разбийте до хомогенизиране. Можете да използвате миксер.
3. Брашното смесете със содата, бакпулвера и подправките.
4. Тиквата намачкайте на пюре и изсипете пюрето при брашното.
5. Добавете и яйчено-маслената смес и замесете тесто.
6. Ако лепне прекалено много, добавете олио.
7. Оформяйте сплеснати курабийки с ръце и ги редете в тава, застлана с хартия за печене.
8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато ръбовете започнат да покафеняват. Това ще се случи около 8-мата минута, така че внимавайте да не ги прегорите.
9. Разбийте сметаната и добавете в нея пудра захарта. Изчакайте сладките да се охладят и с пош ги нашарете със сметановата глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ