Регистрация

Миди с домати, праз и лук

Миди с домати, праз и лук
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2935

Миди в масло с бяло вино, лук и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • ½ чаша нарязан праз
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана
  • 3 скилидки нарязан чесън
  • 1 кг миди
  • ½ чаша бяло вино
  • сокът на един лимон
  • сол и пипер
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 пресни домата на парченца или 400 г от консерва
  • 2 супени лъжици нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в дълбок тиган на среден огън.

2. Добавете праза, лука и чесъна и задушете за 5-10 минути.

3. През това време изчистете косъмчетата от мидите. Най-добра работа върши някоя евтина, груба гъба за миене.

4. Добавете мидите, лимонов сок и бяло вино и гответе докато мидите се отворят.

5. Подправете със сол и пипер и след това сложете и нарязаните домати и маслото.

6. Внимателно разбъркайте вкусовете докато маслото не се разтопи и доматите не се загреят напълно.

7. Добавете нарязания магданоз и объркайте всичко.

8. Поднесете мидите и соса в плитки купички.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта