Регистрация

Крем супа с крема сирене и тиквички

Крем супа с крема сирене и тиквички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 885

Зеленчукова супа от пюрирани тиквички с крема сирене, босилек и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 200 г лук - 2 средни глави
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сушен магданоз (ако нямате - пропуснете)
  • 1/2 ч.л. сух босилек
  • черен пипер на вкус
  • 200 г топено сирене за мазане
  • 1 кг тиквички
  • 1 л вода
  • сол на вкус
  • зелени листенца за украса при поднасяне (босилек, магданоз, валериана или друго по желание)

Начин на приготвяне:

1. Тииквичките измийте и нарежете на парчета. Не е необходимо да белите. Лука наситнете.

2. Сипете олиото в тенджера, сгорещете на умерен огън и запържете лука за 4-5 минути като бъркате.

3. Пресирайте чесъна, добавете сухите магданоз и босилек, овкусете с черен пипер и мешайте минута.

4. Изсипете тиквичките в ястието, прибавете крема сиренето и залейте с вода. По-добре, ако е вряла.

5. Сложете капак и оставете да се готви 20-22 минути.

6. Пюрирайте с пасатор за супи, опитайте на соленост и доовкусете със сол по желание.

7. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете с пресни листенца. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта