Крем супа с крема сирене и тиквички
Зеленчукова супа от пюрирани тиквички с крема сирене, босилек и магданоз.
Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 200 г лук - 2 средни глави
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч.л. сушен магданоз (ако нямате - пропуснете)
- 1/2 ч.л. сух босилек
- черен пипер на вкус
- 200 г топено сирене за мазане
- 1 кг тиквички
- 1 л вода
- сол на вкус
- зелени листенца за украса при поднасяне (босилек, магданоз, валериана или друго по желание)
Начин на приготвяне:
1. Тииквичките измийте и нарежете на парчета. Не е необходимо да белите. Лука наситнете.
2. Сипете олиото в тенджера, сгорещете на умерен огън и запържете лука за 4-5 минути като бъркате.
3. Пресирайте чесъна, добавете сухите магданоз и босилек, овкусете с черен пипер и мешайте минута.
4. Изсипете тиквичките в ястието, прибавете крема сиренето и залейте с вода. По-добре, ако е вряла.
5. Сложете капак и оставете да се готви 20-22 минути.
6. Пюрирайте с пасатор за супи, опитайте на соленост и доовкусете със сол по желание.
7. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете с пресни листенца. Сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ