Медени бутчета с горчица и чесън
Печени пилешки бутчета с мед, чесън и горчица - уникални глазирани бутчета на фурна.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют пипер/чили на люспи
- 2 с.л. горчица или 1 с.л. дижонска горчица и 1 с.л. едрозърнеста горчица
- 6 скилидки чесън
- 2 с.л. мед
- 3 с.л. зехтин
- 1,2 кг пилешки бутчета - само горна част или разделени горна и долна
- магданоз, кориандър, мента, босилек или други свежи листа за украса при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете солта, пипера, горчицата, меда, зехтина и намачкания чесън.
2. Почистете бутчетата и оваляйте добре в сместа от подправки. Оставете да се мариноват между 30 минути и 8 часа.
3. Подредете бутчетата в тава с кожата нагоре и върху нея разпределете остатъка от маринатата, събрал се в купата.
4. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна без вентилатор за 35 минути.
5. Поднесете с поръска от пресни свежи листа и гарнитура по желание или салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ