Мариновани бутчета с чесън и билки
Печени пилешки бутчета с марината от лук и чесън, пипер, провансалски подправки и зехтин.
Необходими продукти:
- 1 с.л. чесън на прах
- 1 с.л. лук на прах
- 1 с.л. провансалски микс подправки (или си миксирайте розмарин, босилек и риган)
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. лют пипер
- 1,5 ч.л. сол
- 50 мл зехтин
- мащерка, магданоз или босилек - пресни за поръсване след изпичане
- 8-10 пилешки пържоли от бутчета с кожата или 8-10 пилешки бутчета само горната част
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа чесъна на прах с лука, провансалския микс, трите вида пипер и солта. Залейте със зехтина и разбъркайте на паста.
2. Прехвърлете бутчетата в купа и залейте със соса. Разтрийте много добре от всички страни. Приберете в хладилник между 30 минути и 12 часа.
3. Подредете бутчетата с кожата нагоре в тава плътно едно до друго, но без да се застъпват.
4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
5. След изваждане прехвърлете в плато или индивидуални порции. Залейте със соса от печенето, ако има.
6. Поръсете с прясна билка и поднесете.
Източник: YouTube/Island Vibe Cooking
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ