Маринован червен лук за сандвичи и месо
Месо с червен лук, маринован с мед и оцет.
Необходими продукти:
- 4 глави червен лук
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сумак
- 2 с.л. оцет
- 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на тънки полумесеци и прехвърлете в купа.
2. Поръсете със солта, пипера и сумака и разбъркайте с вилица.
3. Залейте с оцета и меда. Сложете ръкавица и наситскайте добре лука с подправките и овкусителите.
4. Завийте купата със стреч фолио и оставете на стайна температура за 30 минути. След това можете да ползвате или да приберете в хладилник, където ще издържи до седмица.
* Този лук е подходяща добавка към сандвичи или поръска към вече изпечени пици. Можете да сервирате върху филийки с крема сирене или като страхотна гарнитура за печено свинско или профирна зеленчукова част от блюдо с пилешка пържола. Връзва се и с мазни риби.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ