Маринован стек в ром
Телешко с ром, скариди и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 телешки стек от филе (около 1 кг.)
- 500 г спанак
- 4 скариди
- 4 скилидки чесън (счукан)
- бучка масло (по желание)
- прясно настъргано индийско орехче
- сол и пипер
- ром
Начин на приготвяне:
1. Овкусете стека със сол и пипер.
2. Набодете цялата му повърхност с вилица, за да поеме по-добре маринатата.
3. Полейте с ром и оставете да престои 10 мин.
4. Включете скарата или намаслете леко тиган за пържене.
5. Сложете месото и оставете за няколко минути.
6. Междувременно сотирайте половината чесън в тиганче и когато усетите аромата му, добавете скаридите.
7. Добавете бучката масло и извадете скаридите, когато маслото спре да се пени. Заделете ги на топло.
8. Обърнете пържолата.
9. В същия тиган, сгорещете зехтин и добавете чесъна.
10. Добавете спанака и сол на вкус, когато усетите аромата на чесъна.
11. Настържете индийско орехче върху спанака.
12. Извадете спанака и го сложете в чиния за сервиране.
13. Добавете скаридите.
14. Добавете стека и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ