Мариновани пилешки гърди с пълнени гъбки
Пилешки хапки, фламбирани с кайсиева ракия и поднесени с гарнитура от печурки.
Необходими продукти:
- 800 гр пилешко филе
- 12 броя средни печурки
- 30-40 мл кайсиева ракия
- 1 яйце
- 20-30 гр краве сирене
- 100 гр дижонска горчица
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
- 150-200 мл готварска сметана
- 50 мл зехтин
- 1 лъжица ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Печурките пълним със с мес от яйце, сирене и магданоз и запичаме в загрята фурна до готовност.
Пилешкото филе нарязваме на дебели жулиени по около 6 броя на порция и ги запържваме в зехтина до леко почервеняване. Добавяме горчицата и запържваме още няколко секунди, овкусяваме леко със сол и черен пипер. Добавяме ракията и фламбираме.
Отстраняваме тигана от котлона, прехвърляме жулиените в чиния и в същото тиганче добавяме сметаната плюс малко сол и черен пиепр на вкус. По желание може да добавим куркума за цвят и аромат. Когато сосът, съставен от останалата по тигана горчица, сметаната и подправките е придобил гъстотата, която желаете, го отстранете от котлона.
В основните чинии подреждаме по 6 броя жулиени пилешко в единия край, заливаме с част от соса, а в другия край редим пълнените гъби със сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ