Регистрация

Мариновани пилешки гърди с пълнени гъбки

Мариновани пилешки гърди с пълнени гъбки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2780

Пилешки хапки, фламбирани с кайсиева ракия и поднесени с гарнитура от печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 гр пилешко филе
  • 12 броя средни печурки
  • 30-40 мл кайсиева ракия
  • 1 яйце
  • 20-30 гр краве сирене
  • 100 гр дижонска горчица
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • 150-200 мл готварска сметана
  • 50 мл зехтин
  • 1 лъжица ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Печурките пълним със с мес от яйце, сирене и магданоз и запичаме в загрята фурна до готовност.

Пилешкото филе нарязваме на дебели жулиени по около 6 броя на порция и ги запържваме в зехтина до леко почервеняване. Добавяме горчицата и запържваме още няколко секунди, овкусяваме леко със сол и черен пипер. Добавяме ракията и фламбираме.

Отстраняваме тигана от котлона, прехвърляме жулиените в чиния и в същото тиганче добавяме сметаната плюс малко сол и черен пиепр на вкус. По желание може да добавим куркума за цвят и аромат. Когато сосът, съставен от останалата по тигана горчица, сметаната и подправките е придобил гъстотата, която желаете, го отстранете от котлона.

В основните чинии подреждаме по 6 броя жулиени пилешко в единия край, заливаме с част от соса, а в другия край редим пълнените гъби със сирене.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта