Хапки със свинско
Месо, наденичка и зеленчуци пълнят хрупкави кошнички.
Необходими продукти:
- 120 г свинско месо, нарязано на дребни хапки
- малка торбичка с подправки и 1/2 саго
- 20 солени фъстъка
- 1/3 ряпа
- 1 китайска наденичка
- 4 средни китайски гъби
- 2 с.л. сушени скариди
- 1 кубче пилешки бульон
- хубаво царевично нишесте
- сусамово олио
- сос от стриди
- сол и бял пипер
- захар
- 2 стръка зелен лук (само бялата част) - по желание
Начин на приготвяне:
1. Измийте и запарете наденичките за 30 мин. и след това накиснете гъбите в топла вода за 1-2 ч. докато омекнат. След това направете същото със сушените скариди за 1 ч.
2. Нарежете всички необходими продукти за плънката на тънки резени.
3. Накиснете сагото в студена вода и оставете за не повече от 15 мин. Не слагайте прекалено много вода - само колкото да го покрие. (Може да запазите малко сухо саго, за да го добавите по-късно в тестото, ако консистенцията не е правилната.)
На плънката:
1. Сложете малко олио в тенджерка и сгорещете на силен огън. Сложете продуктите и добавете захар, сол, пипер, сусамово олио и 1 ч.л. сос от стриди. След това запържете за няколко мин. Намалете малко огъня и добавете вода, за да не залепне. Покрийте с капак и оставете 15-20 мин.
2. Оставете да се охлади.
На коричката:
1. Омесете 1 шепа с ръце и продължете да добавяте от сместа, докато се получи тесто.
2. Откъснете парче от тестото с размера на 3/4 яйце. Оформете на топка и приплескайте на плосък диск с дебелина около 1/2 см.
На хапките:
1. Сложете около 1 ч.л. от плънката в средата на коричката, след това добавете по 1 фъстък. Прегънете коричката на две върху пълнежа и леко прищипете краищата. Набрашнете пръстите си с царевичното брашно, за да не залепва сагото. Сложете всяка хапка на разстояние една от друга в чиния.
2. Задушете на пара за 30 мин.
3. Извадете ги внимателно след 30 мин., украсете с подправки, натрошени ядки или друго по желание и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ