Регистрация

Мариновани пилешки гърди с домати и лук

Мариновани пилешки гърди с домати и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 922

Пилешко филе на фурна по италиански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. суха мента (или наситнени листа прясна)
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. провансалски подправки (или по 1 ч.л. розмарин и риган)
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 4 скилидки чесън
  • 1 кг пилешки гърди
  • 300 г лук (2-3 глави)
  • 350 г чери домати или други сравнително дребни домати
  • магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Изсипете зехтина в купа и добавете ментата, двата вида пипер, солта, прованс подправките (или розмарин и риган), лимоновия сок и намачкания на паста чесън. Разбъркайте добре.

2. Ако пилешките гърди са от дебелите, разделете на пеперуда всяка гърда. Оваляйте в микса от подправки хубаво всяка гърда и оставете да се мариноват за 30 минути.

3. През това време нарежете лука на полумесеци, а доматите измийте и разполовете.

4. Лука разпределете на дъното на тава - плитка, но широка и дълга. Върху него подредете отворените пепруди от пилешки гърди, а върху тях разпредлете доматите.

5. Покрийте тавата с фолио и бутнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. Разгърнете фолиото и допечете за още 7-8 минути.

6. Извадете от фурната, покрийте пак с фолиото и оставете за 5-6 минути. После сервирайте по желание с поръска от пресни листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта