Пилешки гърди с кашкавал и кисели краставички
Руло от пилешки гърди с гъби, краставички и масло.
Пилешко руло с плънка от гъби, кисели краставички и кашкавал се готви в Кухнята на Звездев. Ястието е идеално основно, дори и за по-семпла романтична вечеря. Пък и всякаква гарнитура се връзва страхотно с пилешкото месо.
За начало гърдите се изтъняват с чук и след това се обтриват със сол и пипер. Простират се върху стреч фолио или рогозка, за да може да се завие лесно рулото. Следва да се подредят върху месото лентички кисели краставички, парчета масло, резени кашкавал и наситнените гъби. После всичко се завива на руло, а то се овалва в смес от олио и соев сос. Запича се на грил или наребрен тиган от всички страни, като се започва от прещипването на мръвките, за да се запечати най-добре. Можете да фиксирате с клечки за зъби, ако се притеснявате от развиване.
Преди сервиране се реже напречо на по-малки рулца. А те изглеждат неустоимо. Хапвайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ