Мариновани гъби в буркан
Мариновани гъби в сладко-кисел сос с пикантни нюанси.
Бон Апети
Излъчен на 27.07.2017
Туршия от гъби, която е идеална салата или гарнтура за месо показват Лора и Стоян, като се спират на азиатски подправки, за да направят вкусните печурки в буркан наистина апетитни и различни. Ако искате да хапвате ястието веднага, можете просто да оставите гъбите да киснат в маринатата за 1 час, а ако искате да хапвате по-натътк, ги приберете в буркан в хладилника и знайте, че имате вкусна туршия от печурки в бурканче.
Маринатата се прави доста лесно, но ще трябва да се заредите с продукти за нея, защото не се намират във всеки дом. В купа се смесват чили на люспи или лют пипер с кафява захар, оризов оцет и соев сос. Към тях се добавят намачкан чесън и настърган джинджифил, както и наситнен пресен лук. Гъбите се нарязват на ленти и се варят в кипнала подсолена вода за една минута. След това се шокират в купа с ледена вода и кубчета лед, а няколко минути по-късно можете да ги извадите, отцедите и разбъркате с маринатата. След това изсипете в буркан и затворете или пък покрийте с алуминиево фолио, което да предпази хладилника от миризмата на чесън и приберете вътре до момента на сервирането.
Съветваме ако ще си правите гъби в буркани, да удвоите или утроите количествата, за да не се налага след седмица да повтаряте готвенето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ