Регистрация

Мариновани гъби в буркани

Мариновани гъби в буркани
Лесно   |   Порции 3-5 буркана   |   Видяна: 15607

Туршия от гъби с бахар и карамфил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг дребни печурки (или челядинки)
  • 8 с.л. оцет (9%)
  • 2 с.л. захар
  • 2 дафинови листа
  • 4 карамфилчета
  • 10 зърна черен пипер
  • 8 зърна бахар
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре гъбите, залейте ги с хладка вода така, че да ги покрива хубаво и ги пуснете да се варят.

2. Щом водата заври, посолете гъбите. Оставете ги да врят 30 минути на умерен до силен огън. Ако се наложи, добавяйте още вода.

3. Щом гъбите се сварят, отцедете водата от варенето и я изхвърлете, а гъбите измийте.

4. Пригответе маринатата като кипнете 1 литър вода и в нея разтворите захарта, 2 с.л. сол, дафиновите листа, черния пипер, карамфила и бахара. Оставете да ври 3 минути, след което сипете оцета.

5. В кипящата марината сложете гъбите и гответе още 20 минути.

6. Докато гъбите и течността са още горещи, ги разлейте в стерилизирани буркани и затворете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
13
4 мн. добре
4
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
3
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта