Регистрация

Мариновани бутчета с кайсии и джинджифил

Мариновани бутчета с кайсии и джинджифил
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1302

Печени пилешки бутчета със сос от джинджифил и кайсии.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 цели пилешки бутчета
  • 100 г сушени кайсии
  • 50 мл ром
  • 2 глави лук шалот
  • 10 см корен джинджифил
  • 2 с.л. олио
  • 50 мл винен оцет
  • 50 мл соев сос
  • бял ориз за гарнитура по желание

Начин на приготвяне:

1. Шалота наситнете, а джинджифила обелете и рендосайте на дребно ренде. Сгорещете 2 с.л. олио и ги запържете заедно за 5 минути.

2. Накиснете кайсиите в рома за поне 30 минути и периодично разбърквайте. Можете да залеете и с малко вряла вода, за да се отпуснат хубаво.

3. Залейте джинджифила и лука с оцета и гответе докато количеството на соса се намали наполовина.

4. Добавете соевия сос, нарязаните на парчета кайсии, малко сол и пипер и кипнете отново.

5. Пресипете получения сос в блендера и пюрирайте. Това е вашата марината. Сега намажете обилно бутчетата с нея и ги приберете в голям найлонов плик в хладилника. Въртете периодично, за да се овкусяват равномерно.

6. След 2-3 часа до една нощ извадете месото и го поставете в тава. Намажете с останалата марината и запечете на 150-160 градуса за 40 минути. Поднесете с бял ориз за гарнитура по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта