Макарони с телешко по мексикански
Пикантна телешка кайма с боб и макарони по мексикански.
Необходими продукти:
- 450 г телешка кайма
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 400 г домати
- 300 г червен боб от консерва
- 1 с.л. чили на прах
- 1 ч.л. кимион на прах
- 650 мл пилешки бульон
- 150 г дребни макарони (каватапи или друг вид къси тръбички с дупка по избор)
- 300 г чедър
- сол и пипер на вкус
- по желание заквасена сметана, пресни листа босилек и още чедър за украса при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пригответе си продуктите предварително като обелите и наситните лука и чесъна, отцедите бобените зърна от соса на консервата, а доматите обелите и нарежете на кубчета.
2. Сгорещете тенджера на котлона, добавете в нея каймата и гответе докато се разпадне на трохи и побелее. Добавете лука и чесъна и гответе 2-3 минути докато омекнат. Прибавете доматените кубчета, боба, чилито и кимиона. Гответе още 3 минути, като разбърквате периодично.
3. Налейте бульона и добавете пастата. Разбъркайте, захлупете с капак и оставете да се готви 8-10 минути. През това време рендосайте чедъра и по желание си запазете от него за украса при сервиране.
4. Добавете чедъра и разбърквайте докато не се разтопи. Опитайте на вкус и при нужда добавете сол и пипер за финална щриха.
5. Сервирайте топло, по желание с украса от пресен босилек, чедър или заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ