Паста с кайма на фурна
Традиционна паста със сирене, кайма и гъби.
Необходими продукти:
- прясна паста по избор (достатъчно, за да покрие дъното на съда)
- 1 средна глава лук
- около 350 г кайма по избор или натрошено тофу/соев заместител на месо, за вегетарианско ястие
- гъби по избор
- около 200 мл доматено пюре или доматен сос, а може и пресни нарязани домати
- 100 - 200 г сушени домати
- прясна моцарела (или друго сирене, което се топи при печене), настъргана или нарязана на филийки
- подправки на вкус - пресен или сушен босилек, черен пипер, чесън
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200°С.
2. Нарежете лука, сушените домати и гъбите.
3. Запържете лука, каймата и гъбите в мазнината от сушените доматчета (или в зехтин).
4. Добавете сушените домати и доматения сос и разбъркайте всичко много добре. Трябва да се получи доста течен сос.
5. Овкусете с подправките.
6. Разпределете пастата на дъното на подходящ съд за печене и я поръсете с малко зехтин.
7. Намажете със соса и покрийте всичко със сиренето.
8. Сложете във фурната за около 15-20 мин., докато сиренето стане златисто-кафяво на цвят, а пастата омекне.
9. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ