Регистрация

Макарони с бекон и кашкавал

Макарони с бекон и кашкавал
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4199

Макарони на тиган с месо и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ кг бекон, нарязан на кубчета
  • 1 ч.ч. нарязан лук
  • 1 л. прясно мляко
  • 2 ч.л. сол с целина
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ¼ ч.л. сос Табаско
  • 2 ч.ч. макарони
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал
  • ½ нарязана сладка червена чушка

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган запържете бекона и лука на слаб огън за 15 мин. Излейте мазнината.

2. Добавете млякото, солта с целина, черния пипер и соса Табаско. Изчакайте да заври и постепенно добавете макароните, така че млякото да продължи да ври.

3. Оставете да къкри в непокрит съд 20 мин., като често разбърквате.

4. Добавете кашкавала и сладката чушка, разбъркайте, докато кашкавалът се разтопи.

5. Сервирайте, докато е горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта