Регистрация

Чак-чак - тестени пуканки със захарен сироп

Чак-чак - тестени пуканки със захарен сироп
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1503

Мини бухти с мед и карамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 2 жълтъка
  • 300 г брашно + още за месенето
  • 1 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 100 мл мед
  • 100 г захар
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата и жълтъците в купа с тел.

2. В друга купа пресейте брашното, смесете със содата и солта. Налейте разбитите яйца и замесете тесто. Месете докато спре да се лепи по ръцете и увийте в стреч фолио за 15 минути.

3. Върху добре набрашнен плот премесете тестото, разделете на 5 части и от всяка оформете фитил, който да е с дебелина около 2 см. Нарежете на малки бонбончета и оваляйте в брашно.

4. Сгорещете олито и изпържете в него на два или три пъти вашия чак-чак. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

5. Прехвърлете отцедените понички в купа.

6. В касерола пдгрейте меда и изсипете в него захарта. Щом стане течна, разбъркайте добре и залейте с горещия сос бухтите. Разбъркайте и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта