Лъвски хапки с кайма и скариди
Японска гиоза с кайма и подправки.
Необходими продукти:
- 500 г телешка или свинска кайма
- 100 г сурови скариди или риба (нарязани)
- 1/2 ч нарязани на кубчета гъби шийтаке
- 3 с.л. соев сос
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. царевично нишесте
- 1/8 ч.ч. настърган джинджифил
- 1/8 ч.ч. наситнен зелен лук
- 2 щипки пипер
- 2 щипки чесън на прах
- готови дъмплинги за гиоза
Начин на приготвяне:
1. Смесете необходимите продукти за плънката. Сложете по 1 с.л. от тази смес в центъра на всеки дъмплинг, навлажнете краищата с малко вода и след това сгънете наполовина. Притиснете страните, така че да залепнат.
2. Сипете 3 с.л. олио за готвене в тиган за пържене или уок и изпържете гиозата за 1 мин. След това, прибавете 1/3 ч.ч. вода и оставете да къкри 10-12 мин.
3. Смесете 5 с.л. соев сос и 5 с.л. бял оцет, за да направите соса за потапяне. Украсете с 3 цветчета от морков отстрани и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ