Хрупкава гьоза
Средно | Порции 5
| Видяна: 4207
Кайма в китайска хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 500 г кайма, смес от свинско и телешко
- 500 г нарязано китайско зеле
- нарязан китайски див лук
- счукан чесън
- счукан джинджифил (приблизително колкото чесъна)
- фино нарязан воден кестен
- соев сос
- 100 г китайски бульон от свинско месо
- сол и пипер
- сусамово олио
- саке
- кори за гьоза
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти, без корите.
2. Навлажнете с вода един лист кора за гьоза и слепете с втори, така че краищата да паснат. Сложете плънката отгоре, но без да покрива изцяло кората до ръбовете. Слепете други две кори по същия начин и покрийте плънката. Прилепете краищата.
3. Сложете в сгорещен тиган така получените сандвичи с малко олио и запържете от двете страни до леко покафеняване.
4. Поднесете.
Най-важните съставки
водни кестени, джинджифил, див лук, кайма, китайско зеле, кори за гьоза, месен бульон, саке, свинска кайма, соев сос, сол, сол и пипер, сусамово олио, телешка кайма, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ