Лучен сос за мазане с грис
Сос за мазане и парти хапки с майонеза, грис, лук и подправки.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. грис
- 2 ч.ч. вода (или колкото е необходимо)
- 1 малка глава лук
- ½ ч.ч. майонеза
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сваряваме гриса според указанията на опаковката.
2. Когато се поохлади, настъргваме лука на ситното ренде и го добавяме в охладения грис. Разбъркваме до смесване.
3. Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме майонезата – количеството също може да се коригира на вкус, както и да се добави малко лимонов сок за олекотяване на вкуса на майонеза.
4. Оставяме в хладилника до поднасяне.
5. Сервира се студено, с препечен хляб и поръсено с още черен пипер по желание.
Вкусно както като бърза и лесна зимна салата, така и намазано върху филийка хляб за следобедна закуска или парти-хапки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ