Регистрация

Сос за месо с вино и боровинки

Сос за месо с вино и боровинки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5386

Боровинков сос с бяло вино и портокалов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малко бурканче боровинково сладко (по-хубаво става с цели плодове)
  • 50-80 мл прясно изстискан портокалов сок
  • 200 мл хубаво бяло вино
  • 1-3 ч.л. царевично нишесте (в зависимост колко искате да сгъстите соса)
  • канела (само ако харесвате комбинацията на месо с канела)

Начин на приготвяне:

1. В малка касеролка или тенджерка изсипете портокаловия сок, виното и боровинковия конфитюр.

2. Пуснете сместа да се загрява на умерен огън и след няколко минути започнете да разбърквате, още преди да е кипнала.

3. При постоянно бъркане оставете да заври и щом се появи първото балонче, намалете още огъня.

4. Сгъстете (ако желаете) соса с малко царевично нишесте или брашно. Добавяйте при непрестанно бъркане и внимавайте да не се образуват валци.

5. Малко преди да изключите огъня добавете канела по желание или още захар, ако смятате, че сладостта на соса не е достатъчна.

* Сладката заливка е подходяща за сухи пилешки и телешки меса; отива си със сочно свинско, а сгъстена малко повече е прекрасна плънка за палачинки.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. рут
  2. tasty
  3. пай
  4. 70
  5. епизод
  6. пика
  7. 31
  8. бар
  9. магданоз

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта