Тост с микс от сирена и подправки
Сиренен сос за мазане на хляб, брускети, крекери и други.
Необходими продукти:
- 100 г бяло сирене
- 50 г синьо сирене
- 50 г масло
- 150 мл крема сирене за мазане
- 1 стрък пресен лук
- 2-3 скилидки чесън
- листата на няколко стръка копър
- 50-80 г орехи, лешници, кашу или бадеми
- хляб, брускети, крекери, солети или друго за топкане или мазане
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото и крема сиренето да се отпуснат на топло. Прехвърлете ги в купа.
2. Натрошете отгоре бялото и синьото сирене и разбъркайте с вилица, като мачкате сирената, за да стане сместа по-гладка.
3. Намачкайте на паста чесъна, наситнете много добре лука и листенцата копър. Ядките нарежете на ситно с нож или смелете на едро в чопър. Добавете и тези продукти:
4. Разбъркайте финално и сосът е готов. Поднесете с тестено изделие по избор. Можете също да увиете като салам в стреч фолио и да приберете в хладилника. Получава се страхотна добавка за сутрешните филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ