Лучени дробчета със сладък чили сос
Задушени пилешки дробчета с лук в кетчуп или сладко чили.
Дробчетата са любимо мъжко мезе, децата си ги хапват с удоволствие, а жените могат да ги обявят за диетично основно. Апетитни, сочни и ароматни, пилешките дробчета се харесват дори и от хора, които трудно се понасят с вкуса на дроба. А как да ги сготвите бързо, лесно и вкусно, показва видео на канала Всегда Вкусно.
Първо дробчетата се почистват от жили и се режат на четвъртини. Следва 1-2 глави лук да се нарежат на кубчета. Сгорещява се малко олио в тиган и лукът се готви за 3 минути на умерен огън до отпускане. Добавят се дробчетата, омешват се и се оставят за 5-6 минути при периодично мешане да се сготвят от всички страни. Следва да се овкусят със сол, черен пипер и кориандър на прах, ако имате. Заливат се с голямо количество сладък чили сос или кетчуп. Можете да добавите и щипка лют пипер за пикантност. Оставете под капак за 3-4 минути и ястието е готово. С гарнитура от прсни зеленчуци се превръща в апетитно основно и хубаво винено мезе. Гледайте видеото, за да разберете колко лесно става, а списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ