Дробчета с гъби и топено сирене
Задушени пилешки дробчета в мечен сос с чесън, лук и гъби.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 4 с.л. олио
- 400 г пресни печурки или други свежи гъби от вид по избор
- 400 мл мляко
- 300 г триъгълни топени сиренца
- 400 г пилешки дробчета
- 2/3 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- листата на връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на кубчета лука, а гъбите почистете и нарежете на сравнително едри парчета. Чесъна наситнете, а дрочетата нарежете на 2-3 парченца всяко.
2. Сгорещете олиото в тиган на силен огън и запържете лука до леко позлатяване. Добавете гъбите и гответе като бъркате 6 минути.
3. Налейте млякото и щом кипне, добавете триъгълните сиренца. Бъркайте докато се разтоврят. Овкусете със сол и пипер.
4. Изсипете дробчетата и чесъна в ястието, размешайте, сложете капак и оставете да се готвят като леко намалите огъня.
5. След около 20-25 минути опитайте дробче - ако е готово, поръсете с наситнен магданоз и поднесете. Можете да сервирате с гарнитура от картофено пюре или бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ