Мус от пилешки дробчета с масло
Пастет от пилешки дробчета с лук, моркови и коняк.
Необходими продукти:
- 1-2 с.л. олио
- 1 глава лук
- 1 морков
- 130 г масло
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер или пипер меланж
- свежа подправка по избор - джоджен, мащерка или риган
- 400 г пилешки дробчета
- 50 мл коняк
- копър за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него наситнения лук до покафеняване.
2. Добавете нарязания на кубчета морков, захлупете с капак и оставете на умерен огън за 5 минути.
3. Добавете 50 г от маслото. Овкусете със сол, пипер и прясна подправка. Разбъркайте.
4. Добавете дробчетата. Гответе пет минути на умерен огън, като разбърквате периодично, за да се запечатат от всички страни.
5. Налйте коняка и щом кипне, покрийте с капак. Оставете да се готви 7 минути.
6. Прехвърлете съдържанието на тигана в купата на пасатора. Добавете още 50 г масло и пюрирайте на гладък пастет. Пресипете в купичка.
7. Разтопете 30 г масло и залейте отгоре пастета. Пиберете в хладилник за 8-12 часа. Преди поднасяне можете да поръсите с листенца магданоз за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ