Регистрация

Лук шалот с медена глазура

Лук шалот с медена глазура
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3947

Медена гарнитура от запържен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г лук шалот, обелен
  • 5 с.л. слънчогледово олио
  • парче пресен джинджифил, около 5 см, фино настърган
  • 5 с.л. незахаросан мед

Начин на приготвяне:

1. Сложете тенджерка с вода да кипне. Щом заври, изключете котлона и прибавете целите, обелени глави лук шалот. Бланширайте за 4-5 мин.

2. Отцедете и изплакнете със студена течаща вода. Заделете, докато се охладят и отцедят напълно.

3. Сипете олио в уок или тенджерка и оставете да запуши. Сложете лука и запържете за 3-4 мин. или докато се карамелизира. Прибавете джинджифила и меда. Разбъркайте, така че лукът да се покрие напълно.

4. Може да поднесете веднага или след като се охлади.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта