Лодки от чушки с яйце и сирене
Печени чушки с плънка от яйце, сирене и домати.
Лесна народна гозба без месо, която се приготвя бързо, вкусна е и не тежи излишно на стомаха показва кулинарната влогърка Диди, като комбинира само няколко продукта, за да направи експресно основно за цялото семейство. Рецептата е идеална за приготвяне на бърза семейна вечеря в натоварения делник. Освен това няма да си легнете с натежали стомаси след тази храна. Това са любимите на всички пълнени чушки със сирене, но в един още по-лесен и малко по-модорен вариант.
Чушките се разрязват през средата по дължина така, че да се образуват лодки. Подреждат се в тавичка с отвора нагоре и се покапват със зехтин. После в купа се натрошава сирене, чукват се яйца в него и сместа се разбърква. В нея по желание можете да добавите подправки. Тъй като сиренето е солено, спестете си още сол, но пък можете да облагородите плънката с чубрица, черен и червен пипер, сминдух, мащерка или босилек. Преценете как ще ви е най-вкусно.
Чушките се пълнят със сместа, след това всяка лодка се поръсва с настърган кашкавал и отгоре се нареждат резени домат. Ястието се пече на максимум 200 градуса докато хване апетитна коричка. А ако се притеснявате, че ще останете гладни, просто си го сервирайте и с филийка хляб. Помнете обаче, че тя ще развали разделната комбинация на рецептата и от нея може да ви стане една идея по-тежичко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ