Лимонов крем с яйца
Малко кисела свежест към сладкия вкус.
Необходими продукти:
- 2 лимона с кората
- 1/2 чаша пресен лимонов сок
- 3/4 чаша захар
- 2 яйца
- 1/2 чаша масло
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта.
2. На слаб котлон разтопете маслото.
3. Много, много бавно започнете да изливате маслото при яйцата, като бъркате постоянно. (Можете да сложите влажна хартиена салфетка или домакинска кърпа под купата, за да не ви се мърда докато разбивате.)
4. Добавете лимоновата кора и сок. След това върнете всичко обратно в тенджерка на слаб котлон.
5. Бъркайте непрекъснато за около 15 минути докато се сгъсти. Не оставяйте крема да заври. Когато достигнете желаната гъстота, свалете от котлона.
6. Затворете го в буркан и дръжте в хладилника. Върви много добре с плодови сладка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ