Кускус с домати, краставици и дресинг
Кръстоска между табуле и шопска салата - идеално предястие от кускус със зеленчуци и чесново-горчичен сос.
Необходими продукти:
- 200 г кускус без варене
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. зехтин
- 200 мл вряла вода
- 1 краставица
- 1-2 домата
- връзка магданоз
- 10-тина листа мента
За дресинга:
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. горчица
- 1,5 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- сокът на 1/2 лимон
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Кускуса измийте в цедка и изсипете в купа. Добавете 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин и залейте с врялата вода. Оставете 5 минути докато зрънцата попият водата и станат пръхкави. Прехвълете в салатиера.
2. Доматите обелете и нарежете на парчета. Краставицата измийте и по желание обелете. Нарежете на кубчета - четвъртини. Не наситнявайте прекалено зеленчуците.
3. Това, което трябва да наситните, е листата магданоз и листата мента.
4. За дресинга смесете намачкания на паста чесън с горчицата, захарта, солта и пипера и залейте с лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте хубаво.
5. Разбъкайте кускуса със зеленчуците и билките, залейте със соса и разбъркайте отново. Поднсете. Може и напълно студено.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ