Кубинска пица с банан и скариди
Латиноамериканска пица с плодове и морски дарове.
Необходими продукти:
- малки брашнени тортили
- 250 г обелени и почистени от вените скариди
- 150 г телешка кайма
- 1 буркан чеснов сос за паста
- 250 г натрошена моцарела
- 1 много добре узрял банан
- 2 с.л. разтопено масло
- малко настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. кубински ром (или друг вид ром по избор)
Начин на приготвяне:
1. Сложете скаридите в сгорещен тиган, заедно с маслото, джинджифила и 1/2 скилидка чесън. Гответе за около 30 секунди и свалете от котлона.
2. Намачкайте банана, каймата и останалата 1/2 скилидка чесън и смесете с рома. Сотирайте всичко за 5-10 мин. След това прибавете соса за пастата и оставете да къкри около 15 мин. на слаб огън.
3. Постелете в чиния 2-3 брашнени тортили. Когато сосът е готов, намажете около 3-4 с.л. всяка тортила и поръсете малка шепа сирене.
4. Покрийте със с скариди и след това печете за около 15-20 мин. докато външният ръб на тортилата стане хрупкав.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ