Зеленчуци с месо по кубински
Кубинска мусака със зеле и люти чушки.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 500 г телешко месо
- 500 г тиквички (по желание)
- 500 г домати
- 1 малка зелка
- 200 мл сметана
- няколко люти чушлета
- сол, пипер и кимион на вкус
- растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Пуснете картофите с все обелките да се сварят. Не е нужно да омекват, защото ги чака втора термична обработка. Просто ципата им трябва да стане лесна за белене. Охладете, обелете и нарежете на кръгчета.
2. Месото нарежете на много малки парченца. Трябва да изглежда като едра кайма. Сгорещете 2 с.л. мазнина в тиган и запечатайте за 2-3 минути. Овкусете със сол, пипер и кимион и прибавете малко наситнена люта чушка. След това прехвърлете в намазнена тава. Отгоре наредете резените картофи и посолете.
3. Ако слагате тиквички, нарежете ги на шайби, посолете и подредете върху картофите.
4. Зелето наситнете, намачкайте със сол и разпрострете върху ястието. Залейте със сметаната и вмъкнете още наситнени люти чушлета.
5. Отгоре подредете шайби домат и шайби люти чушки. Посолете, захлупете с капак и печете за 40 минути на 200 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ