Крем супа с гъби и зелен фасул
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3507
Гъбена чорба с боб и сметана.
Необходими продукти:
- 2 консерви от по 400 грама зелен фасул
- 250 грама пресни или консервирани гъби по избор
- 1,3 литра гъбен бульон - може да използвате 3-4 кубчета сухи бульони
- 100 мл сметана
Начин на приготвяне:
1. Отцедете фасула от течността на консервите. Ако работите с консервирани гъби, отцедете и тях. Ако са пресни - измийте ги и ги обелете при необходимост.
2. Кипнете гъбения бульон. Добавете в него нарязаните на дебели парчета гъби и начупения фасул.
3. Варете до омекване на зеленчуците, след това ги пасирайте с пасатора за супи.
4. Добавете сметаната вече на спрян огън, сипете мляко или вода, ако искате супата да е по-разредена, и сложете подправки и билки на вкус.
5. Поднесете с крутони.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ