Регистрация

Крем супа с гъби и зелен фасул

Крем супа с гъби и зелен фасул
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3507

Гъбена чорба с боб и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 консерви от по 400 грама зелен фасул
  • 250 грама пресни или консервирани гъби по избор
  • 1,3 литра гъбен бульон - може да използвате 3-4 кубчета сухи бульони
  • 100 мл сметана

Начин на приготвяне:

1. Отцедете фасула от течността на консервите. Ако работите с консервирани гъби, отцедете и тях. Ако са пресни - измийте ги и ги обелете при необходимост.

2. Кипнете гъбения бульон. Добавете в него нарязаните на дебели парчета гъби и начупения фасул.

3. Варете до омекване на зеленчуците, след това ги пасирайте с пасатора за супи.

4. Добавете сметаната вече на спрян огън, сипете мляко или вода, ако искате супата да е по-разредена, и сложете подправки и билки на вкус.

5. Поднесете с крутони.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта