Крем супа от леща с бекон и подправки
Френска супа от леща с масло, лук, бекон и месен бульон.
Необходими продукти:
- листа праз лук
- 1 стрък розмарин
- 2 стръка мащерка
- 4 дафинови листа
- стрък целина
- 2-3 клона магданоз
- 1 глава лук
- 40 г масло
- 1 морков
- 100 г бекон на ленти
- 10 зърна черен пипер
- 2 скилидки чесън
- 1,5 с.л. сол
- 600 г леща
- 2 литра месен бульон
- крутони и пресен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Направете си овкусяващ букет като в листата праз лук увиете дафиновите листа, стръкчетата магданоз, целината, мащерката и розмарина. Завържете с конец на стегнато руло.
2. Лука наситнете, моркова нарежете на полумесеци, бекона - на лентички.
3. Сгорещете маслото в тенджера. Запържете лука за две минути, добавете моркова, гответе още 2 минути, след това прибавете и бекона. Бъркайте и гответе докато се посъсухри леко. Добавете солта и разполовените скилидки чесън.
4. Измийте лещата под течаща вода и изсипете в тенджерата. Добавете връзката подправки в праз и залейте всичко това с бульона. Варете до пълно разваряване на лещата.
5. Извадете връзката подправки, а останалата част пюрирайте с пасатор за супи.
6. Поднесете с поръска от крутони и пресен или див лук по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ