Регистрация

Крем супа от леща с бекон и подправки

Крем супа от леща с бекон и подправки
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1419

Френска супа от леща с масло, лук, бекон и месен бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • листа праз лук
  • 1 стрък розмарин
  • 2 стръка мащерка
  • 4 дафинови листа
  • стрък целина
  • 2-3 клона магданоз
  • 1 глава лук
  • 40 г масло
  • 1 морков
  • 100 г бекон на ленти
  • 10 зърна черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1,5 с.л. сол
  • 600 г леща
  • 2 литра месен бульон
  • крутони и пресен лук за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Направете си овкусяващ букет като в листата праз лук увиете дафиновите листа, стръкчетата магданоз, целината, мащерката и розмарина. Завържете с конец на стегнато руло.

2. Лука наситнете, моркова нарежете на полумесеци, бекона - на лентички.

3. Сгорещете маслото в тенджера. Запържете лука за две минути, добавете моркова, гответе още 2 минути, след това прибавете и бекона. Бъркайте и гответе докато се посъсухри леко. Добавете солта и разполовените скилидки чесън.

4. Измийте лещата под течаща вода и изсипете в тенджерата. Добавете връзката подправки в праз и залейте всичко това с бульона. Варете до пълно разваряване на лещата.

5. Извадете връзката подправки, а останалата част пюрирайте с пасатор за супи.

6. Поднесете с поръска от крутони и пресен или див лук по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта