Регистрация

Крем супа от карфиол с масло

Крем супа от карфиол с масло
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1515

Карфиолена супа с картофи и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходии продукти:

  • 2 глави лук
  • 50 г масло
  • 300 г картофи
  • 800 г карфиол
  • 1,2 л вода
  • сол и черен пипер
  • 1/3 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета - не е необходимо да ситните. След това супата ще се пюрира. Ако случайно ви е хрумнало да не я пюрирате - знайте, че няма да се получи вкусно. Идеята е да бъде крем супа.

2. Разтопете и сгорещете маслото в тенджера, добавете лука и пържете пет минути.

3. През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Прибавете ги в тенджерата, разбъркайте, захлупете с капак и оставете на умерен огън.

4. Докато картофите се готвят, измийте и накъсайте на съцветия карфиола. След това разполовете всяко съцветие с нож. Добавете в тенджерата, налейте водата, овкусете със сол и пипер и оставете да ври под капак 10 минути.

5. Овкусете с индийско орехче и пюрирайте с пасатор за супи. След това може да хапвате. Някои предпочитат супата с добавка от сметана, други я харесват с украса от зеленчуци и билки, трети избират крутони или поръска от сирена. Харесайте си свой собствен завършек на рецептата.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта