Крем карамел с инстантно кафе
Бон Апети
Излъчен на 02.02.2018
Суфлето е модерен десерт, който иззе фаворитската позиция от един друг любим сладкиш от миналото - крем карамела, наричан в някои страни още флан. Но не си заслужава да забравяме за този много лесен и бърз за приготвяне сладкиш, в който има малко продукти и много очарование. Особено щом става въпрос за малко по-различен крем карамел. Лора и Стоян го приготвят с разтворено в него кафе и така сладкишът ухае идеално.
Първо си подреждаме купичките за брюле или карамел в тава за печене, а след това се захващаме с карамела като заливаме захар с малко вода и чакаме да кипне и да се превърне в златист карамел. Него разпределяме на дъното на съдинките. След това загряваме мляко и разтваряме в него инстантно кафе. Дърпаме от огъня, за да се охлади.
Остана само да разбием яйцата с ванилия, щипка сол и кафява захар, да налеем при тях млякото и да разбъркаме добре крема. Получилите се балончета на повърхността можете да отпените с цедка. После пресипваме в купичките върху карамела и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, на водна баня за 35-40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ