Лесен домашен крем карамел
Крем карамел с мляко, яйца и захарен сироп.
Традиционният сладкиш е любим десерт на малки и големи. Пък и не съдържа брашно - позитив, с който малко наистина вкусни сладкиши могат да се похвалят. Освен това се прави лесно, но пък се чака дълго. Ала именно това чакане го превръща в още по-бленувана цел. Ето как го приготвят в канала Всегда Вкусно.
Първо в купа се разбиват яйца и жълтъци със захар. Следва да се кипне карамела от захар и вода и да се разпредели във формички за брюле или чашки за крем карамел докато е още врял. В съда от карамела се налива млякото и се подгрява до кипване, а после на тънка струйка при непрестанно бъркане се налива при яйцата. С получената течност през цедка се пълнят карамелените купички. Остава да сипете вода в тавата и да я бутнете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 35 минути. Топлите кремчета трябва да се охладят след това.
Какви са точните продукти, вижте ТУК, а как се приготвя елегантният сладкиш, гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ