Бяло шоколадово брюле
Сметанов крем с жълтъци и бял шоколад.
Различен крем карамел с бял шоколад или шоколадово брюле прави Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, като създава модерен десерт с шоколад и сметана, в който няма брашно. Приготвя се лесно, но изисква време докато дойде моментът на хапването. Ако можете да изтърпите 7 часа в чакане, на финала ще имате сладки купички брюле с шоколад, сгушено под карамелена коричка.
Жълтъци от яйца се разбиват със захар докато захарта се разтвори хубаво. В друг съд се подгрява млечна незакасена сметана с висока масленост и в нея се разтваря бял шоколад и ванилия. Следва топлата, но не вряла сметана да се разбърка с яйчения крем и полученият сос да се прецеди. После се разпределя в огнеупорни купички за карамел или брюле и се пече на водна баня за 30 минути. Ала след това трябва да се остави в топлата фурна за още 6 часа. Чак на финала по желание можете да направите карамелена коричка като поръсите със захар купичките и минете с горелка. Толкова е лесно и апетитно, а точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото на Звездев по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ