Регистрация

Класически палачинки с черешово сладко

Класически палачинки с черешово сладко
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3042

Палачинки със сладко от череши и кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сухите съставки:

  • 180 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 30 г захар (2 с.л.)
  • 1/2 ч.л. сол

За течните съставки:

  • 200 мл мляко
  • 30 г масло, разтопено
  • 2 яйца

За черешовото сладко за поднасяне:

  • 125 г масло, кремообразно
  • 100 мл черешов конфитюр
  • 1/2 ч.л. лимонов сок

Добавки:

  • кленов сироп
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Смесете необходимите продукти за черешовото сладко на крем. Напълнете в малки купички. Сложете ги в хладилника и поднесете с палачинките. (Може да поднесете с палачинки, гофрети или с обикновена препечена филийка).

2. Смесете всички сухи и всички течни съставки поотделно.

3. Прибавете сухите към течните продукти, като не прекалявайте с бъркането, за да не се втвърдят. Не е проблем ако има бучки брашно.

4. Намаслете тигана. Проверете дали се е сгорещил като пръснете малко вода - ако засвисти, значи е готов.

5. Сипете 2-3 с.л. от тестото в тигана, като внимавате палачинките да не се допират. (Може да ги направите с какъвто размер желаете.)

6. Изчакайте докато започнат да се образуват мехурчета по повърхността на палачинките и ги обърнете. Изпържете до покафеняване и от двете страни и оставете във фурната, за да са топли при сервиране.

7. Поднесете палачинките топли с черешово сладко, кленов сироп и пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта