Класически палачинки с черешово сладко
Палачинки със сладко от череши и кленов сироп.
Необходими продукти:
За сухите съставки:
- 180 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 30 г захар (2 с.л.)
- 1/2 ч.л. сол
За течните съставки:
- 200 мл мляко
- 30 г масло, разтопено
- 2 яйца
За черешовото сладко за поднасяне:
- 125 г масло, кремообразно
- 100 мл черешов конфитюр
- 1/2 ч.л. лимонов сок
Добавки:
- кленов сироп
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Смесете необходимите продукти за черешовото сладко на крем. Напълнете в малки купички. Сложете ги в хладилника и поднесете с палачинките. (Може да поднесете с палачинки, гофрети или с обикновена препечена филийка).
2. Смесете всички сухи и всички течни съставки поотделно.
3. Прибавете сухите към течните продукти, като не прекалявайте с бъркането, за да не се втвърдят. Не е проблем ако има бучки брашно.
4. Намаслете тигана. Проверете дали се е сгорещил като пръснете малко вода - ако засвисти, значи е готов.
5. Сипете 2-3 с.л. от тестото в тигана, като внимавате палачинките да не се допират. (Може да ги направите с какъвто размер желаете.)
6. Изчакайте докато започнат да се образуват мехурчета по повърхността на палачинките и ги обърнете. Изпържете до покафеняване и от двете страни и оставете във фурната, за да са топли при сервиране.
7. Поднесете палачинките топли с черешово сладко, кленов сироп и пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ