Киш с гъби и кашкавал
Френски солен пай с гъбена плънка и заливка от сметана и кашкавал.
Киш е вид френски пай с основа от маслено тесто. Може да бъде в сладък или солен вариант, а с какво ще напълните хрупкавата маслена кошничка, зависи от вкуса и събитието, за което се поднася. В канала Всегда Вкусно правят солен киш с гъби и кашкавал - вкусно предястие или апетитно и питателно основно.
Тестото се замесва от пресято брашно със студено масло и яйце. Прибира се в хладилник, за да стегне, а след 20-тина минути с него се покриват дъното и стените на 18-сантиметрова кръгла, намазана с масло тавичка. Запича се. А докато се чака да се охлади и запече своеобразния блат, се прави гъбената част.
За нея се задушават гъби с лук, магданоз и копър. Отделно за заливката се разбиват яйца със сметана и кашкавал. В изпечения блат първо се слага гъбената част, а после и яйченото покривало. Връща се във фурната на 180 градуса за половин час. А след няколко минути охлаждане, може и да се хапва - има неустоим вид, ала вкуса е най-силното качество на този киш.
Гледайте видеото, за да разберете как да си го сготвите, а точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ