Регистрация

Домашен пай с гъби и лук

Домашен пай с гъби и лук
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1767

Киш с гъби и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 210 г брашно
  • сол и пипер
  • 125 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 500 г гъби
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • копър и магданоз (или едно от двете по избор; пресни)
  • индийско орехче
  • 200 мл готварска течна сметана (млечна)
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа и смесете с 1/2 ч.л. сол. Нарежете маслото на кубчета отгоре. Маслото трябва да е студено. Претрийте с пръсти на трохи с брашното, чукнете едно яйце, замесете и оформете на сплесната топка. Увийте в стреч фолио и приберете в хладилник.

2. Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Лука нарежете на полумесеци, а чесъна - наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете гъбите няколко минути. Добавете лука и чесъна и гответе докато лукът омекне. Овкусете със сол и пипер и добавете наситнени пресни копър и магданоз.

3. Извадете тестото от хладилника и го разточете на тънка кора. Възможно е да се къса, но не се притеснявайте.

4. Намажете дъното и стените на форма за торти с падащо дъно с масло. След това разпределете тестото по дъното и част от стените. Ако се разкъса, снадете с пръсти.

5. Изсипете гъбената запръжка в тестото.

6. Разбийте три яйца в купа, добавете сол, пипер и индийско орехче, залейте със сметаната и разбъркайте. Ренодсайте кашкавала в тази смес и разбъркайте отново. С тази смес залейте пая.

7. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта