Кисели патладжани с мед по български
Пържени патладжани с оцет и меден сос по рецепта на Петко Славейков.
Рецепта от стара готварска книга представя Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е начин за готвене на патладжани, традиционен за следосвобожденска България. Лесно е, вкусно е, а защо днес никой не го прави - няма отговор.
Първо патладжаните се измиват, нарязват на четвъртини, посоляват и оставят да си пуснат горчивината. Докато го правят, се нарязва лук на шайби и се запържва. Псле в тигана влизат и отцедените от горчилката измити патладжани, готвят се в мазнина до омекване, заливат се с голямо количетво оцет и мед, посоляват се, добавя се вода, по желание люта чушка и се оставят да къкрят.
Готовата кисела салата се поръсва с пържения лук и се държи в хладилник до момента на сервирането. Гледайте видеото, за да разберете историята на тази рецепта и как точно се приготвя.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ