Регистрация

Вързопчета от патладжани с кайма и орехи

Вързопчета от патладжани с кайма и орехи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 944

Пържени патладжани с кайма и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • сол и пипер
  • 2-3 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 200 г кайма
  • 80 г орехи
  • 1 ч.л. куркума на прах
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. риган на прах
  • босилек (сух или пресен)
  • 2 с.л. червено вино
  • 2 чери доматчета с 4 клечки за зъби

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните обелете, измийте и нарежете на слайсове с дебелина около 2 см. по ширина. От всеки патладжан трябва да излязат по 8 парчета, за да имате по два вързопа в порция.

2. Сгорещете олиото и запържете слайсовете от всяка страна за по 3 минути. Извадете върху домакинска хартия.

3. В същия тиган в остатъка от мазнината (при нужда добавете още 1 с.л. олио) запържете нарязания на ситно лук за 3 минути. Добавете каймата и гответе докато се разпадне.

4. Овкусете със сол и пипер, риган, босилек и куркума. Прибавете намачкания на паста чесън и оставете да се готви 2 минути.

5. През това време смелете на едро в чопър орехите. Изсипете ги при каймата, залейте с виното и оставете на умерен огън за 7 минути като периодично разбърквате.

6. Измийте чери доматите, разполовете ги и набучете на клечка за зъби всяка половина.

7. Подредете на кръст 4 слайса патладжан, като в средата се застъпват. Сложете по 1-2 с.л. от каймяната плънка и след това завийте като вдигнете края на всеки патладжан. Получава се вързопче. Фиксирайте с клечка за зъби с доматче.

8. Поднесете по два вързопа в порция и си сипете чаша хубаво вино.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта