Карфиол с броколи, картофи и моцарела
Броколи с карфиол, запечени върху пласт картофи и под коричка от домати, чушки, моцарела и млечна заливка с яйца и брашно.
Необходими продукти:
- 500 г броколи
- 500 г карфиол
- вода + 2 ч.л. сол
- 1 средна по размер глава лук
- 2 с.л. олио
- 1 червена сладка чушка
- 3-4 чери доматчета
- 3 средни по размер картофа
- 4 с.л. зехтин
- сол и пипер
- 2 скилидки чесън
- листа магданоз и/или копър
- 3 яйца
- 350 мл мляко
- 130 г брашно
- 1 топка 125 г моцарела
- семена бял сусам по желание
- още копър и/или магданоз за поръсване след сготвяне
Начин на приготвяне:
1. Броколито и карфиола разрежете на съцветия. Измийте, прехвърлете в тенджера, залейте с вода, добавете 2 ч.л. сол и сложете да кипва под капак. Засечете си 3 минути след завиране на водата и после отцедете розичките през гевгир.
2. Докато чакате да се сварят нарежете лука на кубчета, чушката - на четвъртини и после на полумесеци, а картофите - на половини и след това на тънки полумесеци тип слайсове. Чесъна настинете.
3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Запържете лука до леко позлатяване, махнете от котлона и добавете в тигана наситнения чесън. Разбъркайте.
4. Картофите разпределете на дъното на тава с приблизителни размери 18х30. Намажете дъното с 2 с.л. зехтин. Поръсете ги със сол и пипер и върху тях подредете розичките карфиол и броколи.
5. Разбийте яйцата в купа, добавете млякото, а след това и брашното. Сипете 2 с.л. зехтин и бъркайте докато стане гладка смес. Овкусете със сол и пипер и прибавете лука с чесъна и наситнените листа копър и магданоз. Размешайте и залейте ястието.
6. Отгоре поръсете полумесеците чушки. Нарежете доматите на четвъртини и ги подредете. Нарежете моцарелата на слайсове и разпределете. Поръсете със сусам по желание.
7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути.
8. След изваждане поръсете с пресни листа магданоз и/или копър и сервирайте на парчета като мусака или лазаня.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ