Регистрация

Печен карфиол с тестена заливка с яйца и кашкавал

Печен карфиол с тестена заливка с яйца и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 928

Карфиол на фурна с яйчена заливка и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава карфиол от 1 кг
  • вода + 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 200 мл мляко
  • 125 мл кисело мляко
  • по 1 ч.л. сол и сладък червен пипер
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • лют пипер по желание
  • 2/3 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 с.л. с връх брашно
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разделете на розички, ако са твърде големи, ги разполовете. Измийте добре.

2. Кипнете вода в тенджера, добавете розичките и солта и разбъркайте. Оставете да се варят 5 минути и след това отцедете през гевгир.

3. През това време чукнете яйцата в купа, разбийте ги, добавете солта, пипера, содата, кислото и прясното мляко и разбийте пак. Внимателно вкарайте брашното в сместа и бъркайте докато стане гладка и хомогенна без бучки.

4. Изипете карфиолените цветчета при яйчената смес и разбъркайте хубаво. Прехвърлете в тава.

5. Пъхнете в сгорещена на 200 градуса фурна за 30 минути.

6. Рендосайте кашкавала, поръсете запеканката и върнете във фурната на 180 градуса за още 15 минути.

7. Извадете, охладете леко и нарежете на триъгълни парчета.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта