Карфиол с масло и яйчена коричка
Полезно ястие с карфиол на тиган в масло със заливка от разбити яйца и добавка на пресен лук.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол около 600 г
- 3 стръка пресен лук
- 3 яйца
- вода + 1 с.л. сол
- 40 г масло
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Карфиола разделете на розички и измийте под течаща вода.
2. Сипете студена вода в тенджера, добавете 1 с.л. сол и бъркайте докато се разтвори. Прибавете розичките и пуснете на умерен към силен огън на котлона. Сложете капак и наблюдавайте.
3. Лука нарежете на ситни тръбички. Сложете 20 г масло в тиган и пуснете на съседен котлон да се разтопи. Добавете лука и гответе на умерен огън около 1-2 минути.
4. Минута след като карфиолът е заврял, отцедете розичките през гевгир и ги добавете в тигана при лука. Разбърквайте периодично 2-3 минути. Овкусете със сол и пипер на вкус.
5. Чукнете яйцата в купичка и ги разбийте хубаво. Залейте с тях карфиола и гответе и бъркайте 4-5 минути докато яйцата се стегнат върху розичките.
6. Направете кладенче в средата на тигана и пусне другите 20 г масло. Намалете котлона на слаб към умерен. Разбъркайте хубаво, сложете капак и оставете да се задушава няколко минути до желаната готовност на карфиола - трябва да остане хрупкав.
7. Извадете, опитайте на соленост и поднесете.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ