Картофена супа с наденица и сметана
Сметанова супа с картофи и наденица.
Необходими продукти:
- 200 г лук (около 2 средни по размер глави)
- 2 с.л. олио
- 800 г картофи
- 300 г наденица
- 150 г моркови (1-2 моркова)
- 3 скилидки чесън
- 2 ч.л. майоран (можете да замените със суха мента, чубрица, мащерка или джоджен)
- 1,6 л месен бульон (пилешки или телешки)
- 1 дафинов лист
- сол и пиппер на вкус
- 200 мл течна млечна незаквасена готварска сметана
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, наденицата и морковите нарежете на малки кубчета, а картофите обелете, измийте и нарежете на ситно като за мусака.
2. Сгорещете олиото в тенджера, запържете лука за 3 минути на умерен огън, добавете моркова и гответе още 2-3 минути.
3. Вкарайте и наденицата в тенджерата и гответе докато се позапечата. Прибавете картофите и бъркайте 4 минути.
4. Добавете намачкания чесън, дафиновия лист, майорана, сол и пипер и залейте с бульона. Изчакайте да кипне, захлупете с капака и оставете да се готви 15-18 минути.
5. Налейте сметаната, извадете дафинвия лист и изчакайте да кипне. После махнете от огъня и можете да сервирате веднага.
Източник: YouTube/Всегда Вксуно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ