Регистрация

Картофена супа с бекон

Картофена супа с бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3973

Супа с картофи, сметана и свинско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ ч.ч. (120 мл) бял лук, нарязан на кубчета
  • 6 с.л. (90 г) масло
  • 2 ч.ч. (450 мл) прясно мляко
  • 2 ч.л (450 мл) течна сметана с високо съдържание на мазнини
  • 4 ч.ч. (950 мл) пилешки бульон
  • 4 с.л. брашно
  • 6-8 големи картофа
  • 250 г пушено свинско месо или изпържен бекон (по желание)
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 1 ч.л. шафран (по желание)
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • лют червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Варете ги, докато омекнат. Изцедете картофите от водата и ги оставете настрана.

2. Разтопете маслото на средна температура, добавете лука и запържете, докато лукът придобие златист цвят. Добавете брашното и разбъркайте добре.

3. Добавете сметаната, млякото и пилешкия бульон. Изчакайте сместа да заври.

4. Намалете огъня, докато сместа започне само да къкри и добавете шунката, мащерката и шафрана. Оставете да къкри 5 мин.

5. Добавете картофите. Гответе още 5 мин.

6. Добавете солта, черния пипер и лютия червен пипер. Ако използвате бекон, сложете го сега. Можете да гарнирате и с настърган кашкавал.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта